Pedro Sánchez manté la confiança en la seva investidura per continuar sent el president del govern espanyol i aquest dilluns ha demanat “traduir la majoria social en majoria parlamentària” al Congrés dels Diputats, i així allargar el seu pas per La Moncloa quatre anys més. En un vídeo publicat al seu compte de Twitter i adreçat als militants del PSOE, no ha acabat de deixar clar si vol avançar-se o no a Alberto Núñez Feijóo, però sí que ha assenyalat que treballarà “per una investidura” des del moment que “es constitueixin les Corts” el 17 d’agost per tal de “continuar avançant quatre anys més”.

Existeix una àmplia majoria per continuar avançant”, ha assegurat Sánchez en un vídeo en el qual es mostra força optimista amb la seva investidura com a cap de l’executiu espanyol, després que s’hagi especulat amb la possibilitat de deixar que Alberto Núñez Feijóo es desgasti amb d’una investidura fallida i que més tard ho intenti el líder socialista; en un gest que evidenciaria que el PP no té cap possibilitat de conformar una majoria, i els socialistes, sí. Pedro Sánchez defensa en aquest missatge enviat a la seva militància que a aquesta majoria “social” s’hi pot sumar aquell electorat que "va distanciar-se del govern progressista per la fatiga d'aquests anys tan durs a conseqüència de la intensa propaganda desplegada pel duo del PP i Vox".

En el vídeo difós a través de les xarxes socials, el dirigent socialista es compromet a "treballar per aconseguir una investidura que ens permeti continuar avançant". Hi ha una "majoria social" a favor d'un govern espanyol progressista i ara "toca traduir-la en una majoria parlamentària" que faci possible la seva investidura, reitera en aquest vídeo el líder socialista, després d’haver protagonitzat aquest cap de setmana un estira-i-arronsa epistolar amb Alberto Núñez Feijóo.

El líder del PP va intentar situar-se com a gran home d’estat enviant una carta al seu homòleg socialista en la qual l’instava a reunir-se tots dos aquesta mateixa setmana i començar a articular una abstenció del PSOE per dur el PP a La Moncloa i poder gaudir d’una bona estabilitat governamental durant la legislatura. Pedro Sánchez va decidir donar-li carabassa i el va animar a esperar-se a la constitució de les Corts i que Felip VI triï un candidat per llavors reunir-se i parlar del que faci falta.

El PP descarta ara parlar amb Junts

El vídeo de Pedro Sánchez s’ha publicat també minuts després que la secretària general del PP, Cuca Gamarra, tanqués la porta a negociar amb Junts per Catalunya una investidura d’Alberto Núñez Feijóo, després que el popular Rollán sí que hagués deixat oberta aquesta possibilitat. No només s’ha diferenciat de Sánchez per no “negociar l’amnistia i l’autodeterminació”, sinó que a més ha argumentat que cal trobar “estabilitat” a La Moncloa, cosa que no s'aconseguiria amb el suport del partit de Carles Puigdemont.