La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha clavat una cleca dialèctica al president espanyol, Pedro Sánchez, després que aquest ha anunciat que destinarà 16.000 milions d'euros a les autonomies pel coronavirus. Budó li ha recordat que aquesta quantitat és precisament el dèficit fiscal que pateix Catalunya sola cada any.

"Sentir Pedro Sánchez dient "Este fondo de 16 mil millones de euros destinado a las comunidades autónomas no es un préstamo” i que et vingui al cap que 16 mil milions és el dèficit fiscal estructural que pateix Catalunya...", ha indicat.

El president del govern espanyol ha anunciat avui que el Consell de Ministres del 16 de juny aprovarà un fons de 16.000 milions d'euros que es destinaran a les autonomies per a la reconstrucció després del coronavirus, però aplicant el canvi que suposa una penalització a diversos territoris, entre els quals Catalunya.

En una compareixença posterior a la conferència de presidents autonòmics que ha tingut al llarg d'aquest diumenge al matí, Sánchez ha assegurat que aquests diners són una transferència directa, no un préstec, i que per tant es tracta d'un "lliurament definitiu", que no s'haurà de tornar.

En aquest sentit, ha insistit que es tracta de la "transferència de recursos major mai realitzada al marge del sistema de finançament autonòmic".