Aquest dimecres ha estat el dia en què per primer cop s'han reunit la nova presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, i el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez. Segons un comunicat emès per La Moncloa, la trobada ha abordat qüestions generals com el canvi climàtic, l'estat del benestar o l'era digital.

Així doncs, els dos mandataris no han abordat el conflicte català o, almenys, no ho han reconegut públicament. És per aquest motiu que l'Assemblea ha volgut recordar el tema en forma de tuit: "Heu parlat també de la violació de drets humans, denunciada pel Grup de Treball sobre Detencions Arbitràries de l'ONU el passat mes de maig?".

En aquest mateix contundent tuit, l'entitat independentista també pregunta als dos dirigents si han abordat qüestions com "la presó preventiva, la coacció, la violació de la llibertat i la presumpció d'innocència i el dret a un judici just", en referència a tot el que han patit i pateixen els presos polítics després de dos anys de presó.