El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha rebut a Moncloa la presidenta electa de la Comissió Europea, l'alemanya Ursula von der Leyen, amb la qual ha debatut sobre els reptes que té davant la Unió Europa i que haurà d'afrontar la nova Comissió.

Segons informa Moncloa en un comunicat, entre les qüestions de què han parlat està un pacte verd per fer front a l'emergència climàtica, l'avenç de l'Europa social per posar l'economia al servei de les persones, la reforma de la unió econòmica i monetària i la necessitat de treballar per una Europa adaptada a l'era digital.

Les migracions o el desafiament del Brexit han estat objecte de discussió també en aquest dinar de feina que ha assistit el ministre d'Exteriors en funcions, Josep Borrell, triat pels caps d'estat i de Govern de la Unió per ser vicepresident de la Comissió i alt representant per a la Política Exterior.

La futura presidenta de l'Executiu comunitari ha iniciat la seva primera gira per les capitals europees i abans de Madrid ha visitat ja París, Dublín, Varsòvia i Zagreb.