Article 35 de la llei de presidència de la Generalitat i del Govern. Aquí podria haver-hi una de les claus del proper Govern català en el cas que Carles Puigdemont pugui ser investit. Tal com recordava ahir el professor de teoria política Josep Costa a Twitter, aquest és un dels articles on es detalla que el Govern pot dur a terme les seves tasques telemàticament.

Segons l'article, l'executiu pot utilitzar "per al compliment de llurs funcions, xarxes de comunicacions o qualsevol altre mitjà telemàtic". L'única condició que posa és que es pugui "garantir la identitat de les persones que emeten i reben les comunicacions" i "l’autenticitat dels missatges transmesos, tant verbalment com per escrit".

Costa també fa referència a un altre article, en aquest cas del Règim Jurídic del Sector Públic, sobre el funcionament dels òrgans col·legiats públics. "Es poden constituir, convocar, celebrar les seves sessions, adoptar acords i remetre actes tant de forma presencial com a distància", detalla. En aquest cas, els mitjans electrònics vàlids que marca són "el correu electrònic, les audioconferències i les videoconferències".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat