Greu clatellada de Jordi Cuixart a la fiscal general de l'Estat, María José Segarra. En un tuit publicat aquest dilluns, el president d'Òmnium ha respost a unes declaracions que Segarra ha fet aquest matí durant la seva intervenció a l’acte d’obertura de l’any judicial.

La fiscal ha afirmat que "tots tenim l'imperiosa obligació d'acatar la sentència que es dicti, sigui quin sigui el sentit que tingui". Cuixart ha aprofitat que Segarra parlava d'una "obligació" per recordar-li un deure incomplert per la mateixa fiscalia.

"Perquè acatar la petició de les Nacions Unides que exigeix el nostre alliberament immediat com ho tenim?", ha preguntat Cuixart en referència a l'informe fet pel Grup de Treball sobre Detencions Arbitràries de l'ONU, que va ser ignorat i menystingut pel poder judicial espanyol i també pel mateix govern de Pedro Sánchez.

Poca estona després, el president de la Generalitat, Quim Torra, també ha fet referència a la mateixa petició, enumerant les conclusions del Grup de Treball de Detencions Arbitràries de l’ONU.