L'exconsellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, s'entregarà demà a les autoritats escoceses i corrobora així, el que ella mateixa va anunciar a finals de setmana, que es posaria a mans de la justícia en "els pròxims dies" després que el jutge Pablo Llarena reactivés l'euroordre de detenció. Ponsatí s'entregarà a una comissaria d'Edimburg, serà traslladada davant d'un tribunal i és probable que se li dictin mesures cautelars a l'espera d'una audiència. El procés es preveu similar al que ja va viure a Brussel·les. L'advocat de Ponsatí, Aamer Anwar ha fet un tuit on anuncia que ja ho té tot apunt per "lluitar, dimecres, contra l'intent d'extradició" de la consellera.

Per Aamer Anwar es tracta d'un cas de "persecució política" i denuncia que "no hi ha garantia que els drets humans de Ponsatí siguin respectats als tribunals espanyols".

Escòcia, a favor de Ponsatí

Escòcia s'ha bolcat a favor de la consellera d'Ensenyament. El diari 'The National' ha obert, un dia més, la seva portada amb una notícia sobre Clara Ponsatí. Si ahir denunciava l'ombra franquista que plana sobre Espanya, avui es fa ressò del suport que se li està donant des de la Universitat de Saint Andrews, on es va reincorporar a mitjans de març per reprendre la seva activitat com a professora d'economia. 

Divendres passat el jutge Llarena va reactivar l'euroordre contra Ponsatí per rebel·lió i malversació de fons públics en relació a la seva participació al referèndum de l'1-O.