La consellera a l'exili Clara Ponsatí s'ha queixat de l'actitud dels tertulians d'Els matins de TV3, que s'han dedicat a "esbudellar" quan han acabat d'entrevistar-la i ja havia sortit del plató, i per tant sense possibilitat de defensar-se. "Quan he marxat, els tertulians s'han dedicat a esbudellar el que els agradaria que hagués dit o fet, amb falsedats i manipulacions. És una pràctica habitual als mitjans que caldria corregir o bé amb dret a rèplica final o bé amb resposta de qui presenta quan es diuen falsedats", ha indicat. A la tertúlia hi han participat les periodistes Milagros Pérez Oliva, Neus Tomàs i Esther Vera, així com l'advocat Carles Monguilod.

Ponsatí ha manifestat a l'entrevista que vol ajudar que aparegui una nova generació de líders independentistes, i que a partir d'ara seguirà vivint a Brussel·les com a europarlamentària però viatjarà a Barcelona quan tingui lliure, "especialment els caps de setmana", a l'espera del que passi a partir del 24 d'abril, quan en teoria hauria de comparèixer davant el Tribunal Suprem.

L'eurodiputada ha recordat que ella és independent i no forma part de Junts ni de cap partit. Així doncs, preguntada per qui votarà a les eleccions municipals del proper 28 de maig no s'ha tallat i ha assegurat que creu que s'abstindrà: "Crec que no hi ha cap candidat que em faci el pes". L'eurodiputada de Junts també ha fet declaracions a Catalunya Ràdio on ha indicat que confia que el seu retorn a Catalunya pugui "afavorir" el del president Carles Puigdemont i de Toni Comín en "ajudar a aclarir la situació de la immunitat". Ponsatí ha apuntat que la faria "feliç" poder contribuir a fer possible el retorn del president i el conseller exiliats i ha admès que ella jugava "amb avantatge" perquè la persecució "no és de la mateixa intensitat". "La seva situació és diferent", ha remarcat. 

La consellera exiliada va retreure aquest dimecres a la presidenta de l'Eurocambra, Roberta Metsola, que sigui "incapaç de reaccionar" davant la seva detenció. "Metsola va ser informada immediatament de la detenció i vam demanar que actués per defensar la immunitat. Ara per ara no ho ha fet. És una situació molt lamentable que deixa el Parlament Europeu en molt mal lloc", va afirmar Ponsatí a l'arribada a la cambra comunitària per assistir al ple. En la mateixa línia s'ha expressat aquest divendres relatant que encara no ha parlat amb ella "perquè li costa molt dialogar amb nosaltres, i això que li ho hem demanat molts cops".