Batussa entre Ciutadans i Vox a les xarxes socials després dels aldarulls d'ahir a Barcelona provocats per grups d'extrema dreta contraris a les restriccions per la pandèmia de la covid-19.

Tot ha començat per uns missatges del líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, en què atribuïa els altercats a l'afartament de la ciutadania davant les restriccions de la covid, i assenyalava que darrere els saquejos hi havia immigrants il·legals.

"Els anomenen 'negacionistes'. Són treballadors a l'atur, pares sense nòmina per alimentar els seus fills, autònoms que no tenen feina i que avui han vist la seva quota augmentada", deia un primer missatge a Twitter Garriga després dels incidents, que no va trigar a contestar el candidat català de Ciutadans, Carlos Carrizosa.

"Però quin disbarat! Alguns justifiquen la violència i el saqueig segons d'on vingui. La violència mai té cabuda ni justificació. Les famílies i els treballadors són les víctimes dels radicals que s'aprofiten del dolor de tot un país per assaltar i saquejar comerços", li contestava el líder a Catalunya de la formació taronja.

Sobre la resposta de Carrizosa, Garriga tancava: "el nerviosisme d'acabar en el grup mixt es resumeix en aquest tuit, ple de mentides i manipulació. Sempre defensarem la legítima protesta i condemnarem aquells que aprofiten la conjuntura i cometen delictes, com els MENA (menors estrangers no acompanyats) als quals VOSALTRES vau augmentar la paga".

I al seu torn el diputat de Cs al Parlament tornava a respondre: "Jo, en canvi, no entenc la teva ansietat per arribar al grup mixt a qualsevol preu, fins i tot justificant la violència. En política no tot s'hi val, campió".

Garriga ha afegit en el seu fil de missatges a la mateixa xarxa social que entre els que protestaven hi havia "infiltrats violents", però que la majoria eren treballadors "cansats d'estar tancats i que l'única solució del Govern (central) i del Govern (català) sigui misèria i ruïna".

En un altre missatge, el dirigent de Vox ha escrit: "Condemnem la violència i els saquejos a comerços, perpetrats per immigrants il·legals (que no hi haurien d'estar en els nostres carrers) i per delinqüents. I per descomptat vam mostrar el nostre suport incondicional als cossos i forces de seguretat".

A més de Carrizosa, altres veus de Ciutadans com el vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado, ha apel·lat a Vox a no "justificar" els incidents. "És irresponsable i perillós justificar aquest tipus de comportaments. Espero que rectifiqueu. La violència no té justificació Vox", ha escrit al seu compte de Twitter. El vicepresident madrileny ha subratllat també que els treballadors autònoms "no destrossen ni saquegen els negocis dels seus companys", ni tampoc "agredeixen la policia".