Inés Arrimadas ha demanat aquest dilluns noves eleccions a Catalunya i també ha volgut erigir-se en mitjancera de totes les forces polítiques parlamentàries i entre Catalunya i Espanya.

La líder de Ciutadans a Catalunya ha volgut treure pit com a interlocutora posant de manifest que té una comunicació fluida amb Albert Rivera, i ha recordat que la seva formació vol impulsar reformes que, diu, han de "tornar Catalunya a la normalitat democràtica". Entre elles ha destacat la reforma de la llei de finançament de les comunitats autònomes, que en el programa de C's s'inspira en el model alemany.

Arran del resultat de l'assemblea de diumenge 27 de la CUP, Arrimadas ha destacat que tornarà a fer una ronda de contactes amb la resta de formacions polítiques catalanes sobre temes, que, assegura, són els que els interessen a la major part dels catalans, com ara la corrupció i la sanitat.

Admet, però, que no hi ha una majoria alternativa a Artur Mas i per això estableix que cal anar a noves eleccions. Aquestes eleccions serien incertes per a Ciutadans, amb la ressaca del 20 de desembre. L'auge de Podem podria perjudicar la formació d'Albert Rivera a Catalunya.

Abans de les eleccions generals, Ciutadans aspirava a presidir la Moncloa o ser-ne la clau de la governabilitat. Amb els 40 diputats obtinguts al Congrés es conforma amb fer d'interlocutor, com aspirava en campanya Josep Antoni Duran i Lleida.