Un centenar de persones han pintat aquest dissabte l'autobús de Ciutadans que volia participar en el Pride de Barcelona, malgrat que els organitzadors de la desfilada de l'Orgull LGTBI van vetar la presència del partit a la manifestació.

L'autobús, de color taronja, circulava per la plaça d'Universitat en direcció a la ronda de Sant Antoni i el Paral·lel quan un grup de manifestants han vist la intenció d'afegir-se a la rua. Un centenar de persones li han tallat el pas cridant "no passaran" i "fora feixistes dels nostres barris" mentre un altre grup d'unes vint persones ha fet les pintades de "feixistes" a banda i banda del vehicle. El conductor ha hagut de maniobrar i fer marxa enrere.

Els organitzadors de el Pride havien vetat la presència de Ciutadans en aquesta desfilada per haver pactat amb VOX, veto que va motivar la setmana passada la dimissió del director de relacions institucionals del Pride, Juan Julià, que discrepava d'aquesta decisió d'excloure a Ciutadans.

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha denunciat l'acció i ha assegurat que "amb els insults i les amenaces, els totalitaris no aconseguiran res més que quedar retratats".

Una hora abans d'aquest incident, la portaveu de Ciutadans, Ines Arrimadas, havia tuitejat que el Pride "no pot deixar-se arrossegar per sectarismes que exclouen a milions de persones ja que se celebra per reivindicar la llibertat, la diversitat i el respecte. Ciutadans ha estat i estarà sempre on es defensin aquests valors".

La diputada de Cs al Parlament Noemí de la Calle ha assegurat aquest mateix matí que el veto del Pride Barcelona al seu partit respon "al context d'investidura" a l'Estat i ho ha atribuït a "pressions polítiques".