L'organització de la festa LGTBI+ Pride Barcelona ha decidit, finalment, no deixar participar Ciutadans a la manifestació que tindrà lloc aquest dissabte. Les entitats organitzadores s'han reunit aquest dimecres a la tarda i han votat "per unanimitat" vetar l'accés al partit d'Albert Rivera.

Pride Barcelona havia posat com a requisit als partits polítics que volguessin participar a la festa la signatura d'un manifest en contra de partits homòfobs com Vox. Ciutadans no l'havia signat a Madrid, però sí a Barcelona, ja que a la capital espanyola el partit taronja forma part del govern municipal que va tenir el suport amb els vots a favor del partit d'extrema dreta.

Després de fer-se pública aquesta decisió, Cs ha emès un comunicat en què ha lamentat la decisió i ha demanat a l'organització de la festa que rectifiqui. "Cs va néixer per defensar la llibertat, la igualtat i la diversitat de tots els ciutadans", han assegurat tot afegint que la formació "és el partit que més propostes ha presentat al Parlament a favor del col·lectiu".

Per aquest motiu, des de la formació taronja han demanat al Pride Barcelona que "recapaciti i rectifiqui tenint en compte que és una festa que ha d'estar oberta a tots els partit polítics i persones que defensen els drets LGTBI+".