Ciutadans i PP ja tenen en el punt de mira el Tsunami Democràtic. Així ho han evidenciat durant el ple de resposta a la sentència que ha tingut lloc aquest dijous al Parlament. El partit taronja ha aprofitat el ple per acusar el president de la Generalitat, Quim Torra, de ser el responsable de la "violència" d'algunes de les protestes de resposta a la sentència, mentre que els populars han assegurat que els responsables de les accions hauran de "respondre davant la justícia" i pagar de les seves "butxaques" els desperfectes dels aldarulls.

En primer lloc, la líder de Ciutadans, Lorena Roldán, ha acusat al president Torra de crear un "tsunami de violència" i li ha etzibat que no és "digne de ser el president de tots els catalans". En el ple de resposta a la sentència, Ciutadans ha assegurat que Catalunya sembla aquests dies "un camp de batalla", on hi ha "foc" i "caos", i l'ha culpat el president per, segons ha dit, "alimentar durant anys l'odi".

Roldán també ha posat el crit al cel perquè el president hagi apostat per revalidar la independència aquesta legislatura, i l'ha acusat de voler tornar a fer "un cop d'Estat". Roldán, així com la resta de diputats de Ciutadans, han comparegut al ple amb samarretes amb el símbol del partit, un cor amb les banderes catalana, espanyola i europea. El partit taronja també ha intentat forçar una nova compareixença del president on expliqués suposats "vincles" amb els CDR que li atribueixen, tot i que la proposta només ha rebut el suport del PSC i el PP, i l'abstenció dels comuns, i ha quedat rebutjada.

Per la seva banda, el president del PP, Alejandro Fernández, a més d'amenaçar els integrants del Tsunami, ha volgut sortir en defensa dels cossos de seguretat de l'Estat i ha assegurat que fan un ús legítim de la força. El popular, que s'ha referit irònicament a Torra com el "Gandhi català", ha demnat als joves catalans que vagin a classe i no entreguin la seva "ànima a cap polític". "Menys als qui us demanen que arrisqueu la vostra integritat física mentre van en cotxe oficial amb un sou de 100.000 euros", ha afegit.