Poques hores després que els presos polítics hagin trepitjat el Congrés dels Diputats aquest dilluns, Albert Rivera ha anunciat la seva nova ofensiva contra ells. Només constituir-se la nova Mesa de la cambra baixa, Ciutadans demanarà la seva suspensió de funcions. "Seria una vergonya que comencés la legislatura amb gent que ha intentat trencar el país", ha criticat el líder de la formació des dels passadissos del parlament espanyol que abans han trepitjat els presos electes.

En aquest sentit, Albert Rivera ha avançat que ja tenen l'escrit a punt, demanant la suspensió automàtica prevista per la llei d'enjudiciament criminal, i que la registraran tan bon punt hi hagi nova Mesa del Congrés, presidida per la socialista Meritxell Batet. El Tribunal Suprem no té previst suspendre'ls, sinó que espera que l'òrgan de la cambra baixa prengui posició.

Segons Rivera, això “és el que diu la llei”. Per tant, “estan suspesos per un delicte de rebel·lió i per tant no poden ocupar un escó de diputat”. Per això demana "celeritat absoluta".

Més tard, el PP s'ha sumat a la iniciativa i també ha anunciat que demanaran a la Mesa la "immediata suspensió dels drets i deures parlamentaris" dels presos electes.