El Síndic de Greuges està “girant l’esquena als alumnes humiliats” de Sant Andreu de la Barca. Així ho ha denunciat aquest dimarts el portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, després que Rafael Ribó carregués contra la judicialització de les escoles. És per aquest motiu que, de manera conjunta amb el subgrup del PP, n’han demanat la compareixença a la cambra, així com dels responsables de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA). Volen que expliquin “per què no fan res”.

“Què està fent la DGAIA? Què està fent el Síndic?”, s’ha preguntat Carlos Carrizosa, que ha acusat Ribó de “tancar files amb el separatisme, demostrant que és un engranatge més del procés”. En aquest sentit, li ha recriminat que no hagi “dedicat ni una sola línia” als fills dels guàrdies civils de l’IES El Palau. 

A diferència del PP, que ha proposat la creació de mecanismes com una bústia anònima de denúncia de casos d’”adoctrinament”, el portaveu de Cs ha defensat que “el nostre ordenament ja té les eines per evitar que aquests casos es donin en una escola pública”. Ha recordat que hi ha una inspecció a Ensenyament i una alta inspecció de l’Estat. En aquest sentit, s’ha mostrat sorprès perquè el PP faci aquestes propostes “des del Grup Mixt”, quan està al govern espanyol.

Per altra banda, sobre la recta final de la investidura, Carrizosa ha recordat que ja han passat 110 dies des de la constitució del Parlament. “És hora que els partits separatistes deixin de barallar-se i fer viatges a Berlín i Brussel·les, i es posin d’acord per proposar un candidat lliure de causes judicials”, ha assegurat.

Com Andrea Levy abans, el dirigent de Cs ha lamentat que a TV3 "se li riguin les gràcies" a exmembres d'ETA, per l'entrevista de dissabte passat al FAQS.