Amb la seva carta al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, el president del Parlament “no respecta la separació de poders del nostre Estat Democràtic i de Dret”. Així ho denuncien el vicepresident segon del Parlament i el secretari tercer de la Mesa, José María Espejo Saavedra i Joan García -tots dos de Ciutadans-, en una carta que han dirigit a Roger Torrent aquest dijous. Ho han fet un dia abans del ple previst d’investidura de Jordi Sànchez, a l’espera del que respongui Llarena.

En la missiva, els diputats de Ciutadans denuncien que, dirigint-se a Llarena perquè tingui en compte les mesures cautelars dictades pel Comitè de Drets Humans de l’ONU, Torrent “pretén que no s’apliqui la llei ni les decisions de la justícia a una persona pel simple fet de ser un polític”.

 

Per altra banda, també critiquen que l’ONU “no ha adoptat cap mesura cautelar”, sinó que es tracta d’un simple “justificant de recepció” que no entra a valorar el fons de la demanda de la defensa de Sànchez. “Instem el president del Parlament a deixar de realitzar afirmacions que s’aparten del mateix literal d’aquell document amb finalitats partidistes”, afirmen Espejo i Garcia.

Finalment, els membres liberals de la Mesa consideren “vergonyós i inacceptable” que el president de la cambra “es converteixi en un engranatge més d’una utilització falsa i fraudulenta d’un simple justificant de recepció”, i que és “inadmissible” que “ordeni al poder judicial el que ha de fer”.