La portaveu de Ciutadans al Parlament, Lorena Roldán, ha dit que "el que ha de fer Carles Puigdemont és deixar de donar lliçons" i "tornar a Catalunya, demanar perdó i assumir-ne les conseqüències legals". Aquesta ha estat la resposta de Cs després que l'expresident del Govern mantingués en una entrevista a TV3 que si el Parlament l’investís telemàticament aniria al Palau de la Generalitat. Roldán també ha dit que l'entrevista en si "és una autèntica vergonya" i ha criticat que la televisió pública catalana "hagi finançat un viatge al director per anar a Brussel·les a fer una entrevista a un fugit de la justícia, amb els diners de tots".

En la roda de premsa posterior a l'executiva estatal de la formació, la portaveu adjunta de Ciutadans també ha dit que "pràcticament durant tota l'entrevista s'ha fet promoció del llibre" del líder de JxCat, una promoció "finançada per tots els catalans". "És una vergonya com s'utilitza la televisió perquè continuï fent propaganda separatista", ha etzibat.

Puigdemont a TV3

En l'entrevista a TV3, Puigdemont no va descartar repetir com a cap de llista: "Si ho hagués de decidir avui, la resposta seria no; però la meva vida no es pot planificar a una setmana vista". En tot cas, va assegurar que seran els militants de JxCat els qui decidiran els candidats. Quant al seu retorn a Catalunya va dir que si el Parlament l'investís hi tornaria a prendre possessió, com ja tenia previst i va ser impossible després del fracàs de la investidura a distància. "La situació és molt diferent ara", va afirmar.

Prendre el control de Catalunya

Per altra banda, Roldán ha explicat que demanarà al president del govern espanyol, per carta, que el Ministeri de Sanitat reprengui el control en la gestió de la covid-19 a Catalunya. La dirigent de Ciutadans ha valorat que la Generalitat "ha perdut el control de la pandèmia" davant dels rebrots i que això "fa molt mal a Catalunya, en salut i en imatge a l'exterior". Per això ha emplaçat Pedro Sánchez a utilitzar el decret de nova normalitat perquè la cartera encapçalada per Salvador Illa n'assumeixi el control.