Exmembres de Ciutadans (Cs) han assenyalat aquest dijous el president de la formació taronja, Albert Rivera, i el secretari general, José Manuel Villegas, com els "cervells" d'una operació per finançar irregularment el partit mitjançant subvencions públiques.

La Plataforma per a les Garanties Ciutadanes, de la qual formen part aquests antics militants de Cs, ha comparegut avui a la comissió de finançament dels partits impulsada pel PP.

Alberto Ganga, advocat de l'associació, i la portaveu, Inmaculada Sánchez, han assegurat que Rivera i Villegas utilitzaven les assignacions públiques als grups municipals per a finalitats desconegudes. 

Els denunciants, que van ser expulsats de Cs el 2014, asseguren que qui volgués anar al capdavant d'una llista per a les eleccions municipals i autonòmiques del 2015 havia de pagar diversos milers d'euros.

Villegas nega les acusacions

Villegas ha assegurat que els citats exafiliats "no tenen cap credibilitat" perquè van sortir "rebotats" del partit, i ha negat que les llistes electorals les encapçalessin els militants que oferien més diners.

A la comissió del Senat que analitza el finançament de les formacions polítiques, Ganga també ha explicat que Cs va carregar factures de la campanya electoral del 2015 als grups municipals i autonòmics del partit.

Així mateix, ha parlat de dos comptes bancaris centralitzats, un d'ingressos i un altre de despeses, amb Villegas i amb el secretari de Finances, Carlos Cuadrado, com a apoderats, amb les quals controlen els diners dels grups municipals.