Ciutadans demanarà a la Mesa la reconsideració de la proposta de resolució presentada per Junts per Catalunya, que defensa la legitimitat de Carles Puigdemont i que es debatrà en el ple de la setmana que ve. Així ho ha anunciat el portaveu adjunt al Parlament, Fernando de Páramo, que ha denunciat que és una “proposta Matrix”. No ha descartat recórrer a altres instàncies si la reconsideració és tombada.

Concretament, des de Cs presentaran una petició de reconsideració contra l’admissió a tràmit d’aquesta proposta de resolució. El grup parlamentari està treballant en l’argumentació per presentar-ho aquest mateix divendres. “És una proposta Matrix, que va contra la realitat i la democràcia”, ha insistit Fernando de Páramo. No ha entrat a detallar si la consideren contrària a la Constitució o el 155.

“Tothom sap que Puigdemont no serà president. Només cal que algú s’atreveixi a anar a Brussel·les a dir-li-ho”, ha assegurat el portaveu parlamentari de Ciutadans. S’ha felicitat per la celebració del ple la setmana que ve, que considera que ha estat gràcies al seu partit: “Gràcies a Ciutadans es torna a obrir el Parlament després de mesos tancat amb pany i clau”.

Páramo ha dit que el ple serà possible malgrat l’oposició de la majoria independentista i les “llargues” del president Roger Torrent. “Tot i que s’ha fet el possible perquè no se celebri, al final els 36 diputats de Ciutadans s’han imposat perquè així ho diu el reglament”, ha assenyalat.

"Intent de patrimonialització"

En aquest ple, Ciutadans presentarà una proposta de resolució que denuncia “l’intent de patrimonialització de les institucions, en general, i del Parlament de Catalunya, en particular, i del bloqueig i paràlisi de les institucions per part dels partits independentistes”.

 

El text també insta el president del Parlament a “arbitrar els mecanismes necessaris perquè la investidura pugui abordar-se d’acord amb allò disposat al Reglament de la Cambra, l’Estatut d’Autonomia i la Constitució Espanyola de manera immediata".

Ciutadans, en solitari                                                 

La formació d’Inés Arrimadas s’ha quedat sola en la presentació d’aquesta petició de reconsideració. Ni el PSC ni el PP tenen pensat actuar en aquest sentit. “Entenem que és una proposta de resolució per encetar un debat, però no té cap mena de conseqüència”, ha assegurat el portaveu popular Santi Rodríguez. “A la vista del que hem pogut analitzar, no veiem cap inconvenient perquè pugui debatre’s i sotmetre’s a votació”, ha afegit.