Un gran anunci que de moment encara no ha tingut plasmació real. Això és el que ha passat amb la querella de Ciutadans contra el president Quim Torra i el Govern per la "violència" que asseguren que hi haurà aquest divendres, tot i que encara no s'ha produït. 

Aquest dimecres la líder del partit, Inés Arrimadas, va aprofitar el ple monogràfic sobre el 6 i 7 de setembre, proposat per aquesta mateixa formació, per anunciar que presentaria una querella contra el president Torra. Hores més tard, Ciutadans convocava els periodistes aquest dijous a la una davant del TSJC per registrar el text. Finalment, però, no l'han presentat. 

Tot i fer declaracions a la premsa i entrar a l'edifici del tribunal, la querella encara no ha estat presentada. Segons fonts de la formació, es tracta d'"un problema amb el procurador", però eviten donar-ne més detalls. Asseguren també que la presentaran aquest divendres a primera hora del matí. 

La querella, que ja ha estat difosa parcialment pels equips de comunicació del partit, acusa al president i a tots els membres del Govern de provocació a la sedició, un delicte previst en l'article 544 del Codi Penal.

WhatsApp Image 2018 12 20 at 15.24.55 (1)

El portaveu del partit, Carlos Carrizosa, ha assegurat que haurien comès aquest delicte en la mesura que estarien "apel·lant a les masses" amb l'objectiu d'aconseguir una "independència il·legal". També ha avisat que "ampliaran" la querella si aquest divendres o en els propers dies els suposats "delictes" es concreten en "accions violentes".