La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha donat per fet que hi haurà "violència" en les protestes independentistes d'aquest divendres, coincidint amb la celebració del Consell de Ministres a Barcelona, i ja ha anunciat una querella contra el president Quim Torra perquè dona empara, a parer seu, a aquestes manifestacions. Ho ha fet durant el ple monogràfic sobre el 6 i 7 de setembre del 2017, demanat pel seu partit, que ha tingut lloc aquest dimecres al Parlament.

"Davant els actes violents que hi haurà aquest divendres, perquè el cop continua", ha defensat Arrimadas, el president hauria de "fer una crida a la no-violència" i prendre "mesures". Tot i això, la líder de Cs, ja donant per fet que no ho farà, i fins i tot assegurant que els hi dona empara, ha anunciat que presentaran una querella. "Presentarem una querella contra Torra pel que passarà divendres", ha afirmat en aquest sentit. 

Arrimadas també ha defensat que el president del Govern actua com a "portaveu dels CDR" i que els fa "molta por" quan els anima. Segons la cap de l'oposició, Torra no ha "condemnat" els "actes violents" que, segons ella, hi ha hagut en els darrers mesos a Catalunya ni tampoc està fent de president del Govern sinó de "portaveu dels CDR".

Durant el debat parlamentari, Arrimadas també ha assegurat que "si no s'hagués aplicat el 155, governarien els CDR" i ha assegurat que "el cop continua", mentre que ha lamentat: "Pedro Sánchez no ens protegeix". A més, ha assegurat que també hi ha "feixisme amb estelada" i ha apuntat que no és cert que sigui "incompatible ser violent i ser independentista".

Per la seva banda, el president Quim Torra ha retret a Ciutadans aquest anunci i li ha demanat que "pari de judicialitzar la política".