Ciutadans ha aprofitat la tensió al si de l'independentisme per la investidura posposada de Puigdemont per posar més llenya al foc. Aquest matí, el seu secretari de comunicació i diputat del Parlament, Fernando de Páramo, ha assegurat que el president en l'exili es troba en una situació de "game over".

"Estaria bé que algú dels seus li digués a Puigdemont que s'ha acabat. Que és passat", ha deixat anar sobre el futur del president, la investidura del qual considera que està portant Catalunya a una situació de paràlisi política. Per aquesta raó, De Páramo ha demanat als independentistes que es posin d'acord per rellevar Puigdemont i constituir un nou Govern amb què comenci a caminar la legislatura: "ERC i PDeCAT han trencat Catalunya. El que no sabíem és que pel camí es partirien ells també". I a més, ha afegit que la solució no pot passar per la fórmula Junqueras, que preveu la figura d'un president "legítim". "És una altra performance del procés", ha sentenciat.

I per què vol Ciutadans que es doni llum verda a un Govern independentista? Per demanar explicacions al nou executiu sobre els casos de corrupció que van esquitxar l'extinta CDC i que ara tornen a atribuir a Puigdemont. Tot, el dia abans que els condemnats pel cas Palau -Fèlix Millet, Jordi i Gemma Montull i Daniel Osàcar- vagin a l'Audiència de Barcelona per saber si se'ls imposen mesures cautelars abans que arribi la sentència del Tribunal Suprem.

Contra Torrent

Malgrat el to conciliador utilitzat pel president del Parlament, Roger Torrent, Ciutadans no s'acaba de fiar del seu discurs de mediador. "El senyor Torrent és més del mateix", considera De Páramo, que veu Torrent com la "versió 2.0" de la seva predecessora, Carme Forcadell.

De fet, De Páramo ha criticat que el PP hagi vist amb bons ulls l'actitud del president del Parlament, després de les bones paraules que li han dedicat els populars en diverses ocasions.