L’unionisme no vol que se celebri la segona volta del ple d’investidura, prevista per aquest dissabte a dos quarts de dotze. Ciutadans i el PSC han registrat aquest mateix dissabte al matí una petició de desconvocatòria de la sessió. L’han entrat a registre quan ha obert el registre del Parlament, a les nou del matí. Per la seva part, el PP va enviar una carta al president del Parlament perquè fes el mateix. Després de l’empresonament del candidat Jordi Turull, Roger Torrent va decidir mantenir la convocatòria.

Concretament, la petició de Ciutadans reclama la “immediata i urgent desconvocatòria de la sessió del ple prevista per avui”. Ho fan, argumenten, “per salvaguardar la plena i íntegra garantia dels drets i facultats” de tots els diputats, en base als informes dels lletrats de la cambra i dels pronunciaments del Tribunal Constitucional.

 

Per part del PSC, el primer secretari, Miquel Iceta, va demanar aquest divendres al vespre per carta a Torrent que desconvoqués el ple d'investidura de dissabte per "la impossibilitat de desenvolupar amb normalitat" la sessió. Per altra banda, aquest dissabte, Iceta ha demanat a Torrent per carta que convoqui tots els presidents de Grup de la cambra abans del ple per tractar la situació.

També així ho va fer el PP. El president del subgrup parlamentari, Xavier García Albiol, va demanar per carta a Torrent que desconvoqués el ple en considerar que “la investidura requereix la presència del candidat durant el debat i votació”, i que aquests requisits no es donen per l’empresonament de Jordi Turull. Per Albiol, mantenir la sessió és un "xou" i un "espectacle", tal com va indicar aquest divendres en una roda de premsa en seu parlamentaria, on també va assegurar que esperava que Torrent “actuï amb responsabilitat i amb serietat".