El pla C no tindrà massa recorregut, segons l'oposició unionista. Ciutadans, PSC i PP consideren que la investidura de Jordi Turull com a president de la Generalitat no té recorregut, malgrat la convocatòria expressa d'un ple per procedir al seu nomenament. Per això, Ciutadans i populars han presentat una petició al Parlament per desconvocar el ple d'investidura de Jordi Turull.

La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha avançat aquest dijous al matí en una entrevista a Hoy por hoy a la Cadena Ser que el grup registraria la petició a primera hora del matí. El moviment de Ciudadans segueix el que va anunciar ahir el líder del PP, Xavier García Albiol, que va apuntar que calia evitar el "ple d'atropellament a la democracia".

El moviment de darrera hora de Ciutadans i PP no ha provocat que el president del Parlament, Roger Torrent, reconsideri la seva decisió. D'aquesta manera, el ple es manté convocat per avui a les cinc de la tarda, segons ha informat l'entorn de Torrent.

La investidura neix morta

El bloc del 155 coincideix en el rebuig d'aquest ple per la forma en què s'ha convocat —a última hora i després d'una ronda de consultes telefònica— i pel candidat, Jordi Turull, a qui veuen massa assetjat per la justícia espanyola com per accedir al càrrec.

La diputada de Ciutadans en el Parlament Lorena Roldán ha assegurat en una intervenció en El Món a Rac1 que Ciutadans demana al president de la Cambra catalana que desconvoqui el ple perquè considera que l'objectiu del ple no és investir un nou cap de l'executiu català sinó forçar un altre xoc amb l'Estat. "No es busca cap president, sinó allargar la confrontació i estirar el xiclet del procés", ha exposat la diputada.

 

En la mateixa línia, la socialista Eva Granados ha censurat l'última decisió de Torrent i ha considerat que es pretén accelerar una investidura que els independentistes "no han estat capaços de fer en tres mesos". Des de les files socialistes consideren que un moviment d'aquestes característiques no porta a un "govern" sinó a un "desgovern" a Catalunya. El PSC ha atacat durament el candidat Turull, a qui ha anomenat "servidor del 3%" amb referència a la trama de corrupció de CDC.

Per la seva banda, el PP no té cap dubte que la investidura no arribarà a bon port. "No és cap sorpresa que aquesta presidència no sigui efectiva", ha exposat el diputat popular Santi Rodríguez, que veu aquesta proposta —com Cs i PSC— com part d'una estratègia de "confrontació" de l'independentisme amb l'Estat.

Malgrat el rebuig del ple convocat d'urgència per Roger Torrent, els grups unionistes del Parlament han exposat que amb tota probabilitat assistiran al ple d'aquesta tarda, ja que tots han reconegut que no hi ha una "il·legalitat" en el contingut del ple, com a si que va passar —des del seu punt de vista— en el ple del 6 i 7 de setembre.