El portaveu del PP, Santi Rodríguez, ha estat el primer a sortir aquest dimarts al matí al faristol del Parlament. Ho ha fet després de la reunió de la Mesa, que ha decidit ajornar la delegació de vot dels diputats a Brussel·les. Rodríguez s’ha referit a això, però també a la possibilitat que algun grup els cedeixi un diputat per poder formar grup propi. En aquest sentit, ha volgut mantenir “obertes” les portes de Ciutadans, i també del PSC. I aquest els han tancat les portes als morros.

Després de Rodríguez, ha sortit Carlos Carrizosa, portaveu de Ciutadans al Parlament, que ha insistit en la negativa de la seva formació a facilitar al PP un grup perquè no hagi de compartir el Grup Mixt amb la CUP. “Nosaltres sí que ho donem per tancat”, ha dit el representant del partit liberal. Ciutadans ha defensat des del 21-D que la millor opció pels populars és el Grup Mixt -i ho han fet amb xifres-, i també que no els donaran un escó que no han guanyat a les urnes.

Així, només quedava oberta la porta del PSC. Però l’ha tancada Eva Granados, que ha sortit en roda de premsa després de Carrizosa. La dirigent socialista ha explicat que el grup parlamentari socialista s’ha constituït aquest mateix dimarts al matí, sense cedir cap escó als populars.

“El PP ens va demanar si podíem cedir-los un diputat. Els hi hem dit que no”, ha assenyalat Granados. “Esperem que continuïn les negociacions amb Ciutadans”, ha afegit. Però fa l’efecte que la porta de Cs ja està tancada amb clau.