La decisió de mantenir els llaços grocs a la Generalitat no ha agradat gens a l'oposició. Cs i PSC han carregat durament contra el Govern de Quim Torra per no complir amb el mandat de la Junta Electoral Central que li donava de termini fins aquesta tarda per complir-lo. 

Ciutadans ho ha titllat d'"increïble" i de "vergonya" i ha defensat que seguirà batallant als tribunals perquè els llaços siguin finalment retirats. "Allà on calgui hi haurà Ciutadans", ha assegurat en roda de premsa el portaveu al Parlament, Carlos Carrizosa.

Per altra banda, també ha lamentat que Torra hagi decidit traslladar la decisió de retirar el llaç groc dels departaments als consellers, perquè assegura el requeriment és "personal i intransferible" i l'ha acusat d'"amagar-se darrere" d'ells. 

La portaveu del PSC, Eva Granados, també ha criticat que es mantinguin els llaços a les institucions i ha lamentat que el debat se centri en això i no "en les necessitats dels catalans". En aquest sentit, ha demanat als consellers que donin compliment al requeriment de la JEC i retirin els símbols. 

"Ningú qüestiona que portin el llaç a la solapa o als balcons, el que es diu és que en període electoral les institucions han de ser plurals. No és tan difícil", ha defensat Granados. "Que portin els llaços a les seves solapes però deixin tranquils els edificis públics", ha afegit en aquest sentit.

Finalment, els comuns també han considerat que s'haurien de retirar el llaç, com va fer l'ajuntament de Barcelona, per tenir "una campanya sana".