Ciutadans i PSC han rebutjat aquest divendres al Parlament la decisió del Govern espanyol de condicionar el pagament del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA)​ al fet que l'Executiu de Carles Puigdemont no destini diners al referèndum.

El portaveu de la formació taronja al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, ha assegurat que no estan d'acord que s'utilitzi el FLA com una "condició política" a les accions que pugui prendre el Govern. 

Des del PSC, la diputada Alícia Romero ha criticat les "amenaces" que el ministre de Cultura i portaveu de l'executiu espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha fet aquest divendres en roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Tot i això, Romero ha assegurat que els socialistes "no pateixen" perquè el Tribunal Constitucional ja ha suspès les partides que contemplen el finançament del referèndum i, segons ha recordat, el Govern encara no l'ha convocat. "Rebutgem l'escalada de l'enfrontament, no és bo ni per a Catalunya, ni per a Espanya, ni per als ciutadans", ha conclòs.