Ciutadans presentarà mocions als ajuntaments d'Espanya on té representació per rebutjar la reforma de la sedició i de la malversació. El secretari d'acció institucional de la formació a Catalunya, Joan García, considera "absolutament necessari" evitar la reforma de la sedició perquè "afebleix" l'estat de dret. En aquest sentit, ha titllat d'"inadmissible" que el govern espanyol hagi negociat "amb les persones que van ser condemnades per això i indultades". A més, el parlamentari unionista ha qüestionat els arguments "fal·laços" de l'executiu de Pedro Sánchez per derogar la sedició, com ara que s'hagi reformat la sedició per homologar la justícia espanyola a la d'altres països europeus.

Per a García, la raó de fons de la decisió del govern espanyol de reformar la sedició és "mantenir Sánchez al poder" al preu de "deixar venuts i desprotegits" els constitucionalistes a Catalunya.

Concretament, la moció demana continuar mantenint la mateixa pena per a qui cometi delictes de malversació, amb independència de si els fons públics es desvien per lucre personal o no. "Més que rebaixes penals, el que haurien de rebre són condemnes més greus sense possibilitat d'indult perquè és un delicte que es pot donar de forma continuada", ha declarat. Així doncs, el secretari d'acció institucional de Ciutadans a Catalunya creu que la reforma de la sedició "afebleix la protecció" de l'Estat democràtic i de dret en reduir "el preu" d'intentar "un altre cop" com el del 2017.

Punxa la concentració de Vox contra la reforma de la sedició

Vox ha convocat aquest dissabte una manifestació contra la reforma de la sedició a Barcelona sota el lema "Contra el govern de la ruïna, la inseguretat, la traïció". Però, malgrat l'expectació creada pels dirigents de la formació d'extrema dreta, la concentració no ha tingut l'èxit esperat, ja que no ha aconseguit omplir ni mitja plaça Universitat (el punt de trobada). De fet, al llarg del matí de dissabte, la plaça s'ha vist força buida.

Des de Vox, però, apunten que l'assistència ha estat de 5.000 persones. Una xifra que topa amb les imatges, que indiquen clarament que la xifra no s'hi apropa ni de bon tros. En canvi, la xifra que va donar la Guàrdia Urbana s'acosta molt més a la realitat, 300 persones. Doncs bé, a pesar de l'assistència del líder del partit, Santiago Abascal, i del màxim dirigent de la formació a Catalunya, Ignacio Garriga, la concentració no ha estat multitudinària. Fins i tot, la formació ha hagut de posar autocars per portar gent de fora de Barcelona. 

Abascal ha estat molt contundent contra Pedro Sánchez. En aquest sentit, ha afirmat que "no només ha pactat amb els colpistes, sinó que també els ha incorporat a la direcció de l'Estat". I ha assenyalat que el PSOE pretén indultar als qui van robar i van intentar destruir la unitat d'Espanya en 2017, en les seves paraules. I Garriga ho ha reblat, tot assegurant que "PSC i ERC comparteixen un pla amb el mateix objectiu: destruir la unitat de la nació, destruir l'estat del benestar i acabar amb les classes mitjanes i treballadores".