Vox havia convocat per aquest dissabte una manifestació per protestar contra la reforma del codi penal per derogar el delicte de sedició i reformar el de desordres públics. Tot i l'expectació creada pels dirigents de la formació d'extrema dreta, l'assistència a la concentració ha estat molt baixa. El punt de trobada, Plaça Universitat, s'ha vist ben buit al llarg del matí, tot i que segons apunten des de Vox l'assistència hauria estat de 5.000 persones, però les imatges indiquen que realment la xifra d'assistents no s'hi apropa ni de ben lluny. Segons apunten algunes fonts i es pot observar en les imatges, a la protesta hi havia vora 300 persones.

La manifestació ha congregat a les altes esferes del partit, Santiago Abascal i Ignacio Garriga, sota el lema "Contra el govern de la ruïna, la inseguretat, la traïció". Com el mateix partit ultra ha publicat, alguns dels manifestants han vingut de fora de Barcelona en autocars, però ni així han pogut fer semblar multitud el grup de manifestants que ha acudit a Plaça Universitat. El secretari general de Vox i líder a Catalunya, Ignacio Garriga, ha assegurat que PSC i ERC "comparteixen un pla amb el mateix objectiu: destruir la unitat de la nació, destruir l'estat del benestar i acabar amb les classes mitjanes i treballadores". En la concentració també han intervingut el líder de Vox, Santiago Estatal, i el líder del sindicat 'Solidaritat' de Vox i diputat autonòmic per Almeria, Rodrigo Alonso.

Garriga ha reiterat que els presidents del Govern i de la Generalitat, Pedro Sánchez i Pere Aragonès, "podrien presentar-se junts sota les mateixes sigles", perquè considera que tenen la mateixa agenda. A més, ha acusat el PSC de ser "el comodí d'ERC, com a ERC és l'espatlla del sanchisme perquè duri un any més en la Moncloa". També ha afirmat que "el PSC és un partit obertament separatista" que reconeix el dret a l'autodeterminació i que és artífex de la immersió lingüística que exclou l'espanyol a les escoles catalanes, ha dit textualment. També ha retret al president del govern espanyol pactar amb ETA i ha assegurat que els pressupostos generals de l'Estat (PGE) de 2023 "depenen dels hereus dels terroristes".

Abascal ha afirmat que Sánchez "no només ha pactat amb els colpistes, sinó que també els ha incorporat a la direcció de l'Estat", i creu que el PSOE pretén indultar als qui van robar i van intentar destruir la unitat d'Espanya en 2017, en les seves paraules. En referència a les eleccions generals de 2023, ha recalcat que "falta un any perquè els espanyols recuperin el vot i puguin tirar a palades a tots els que han pactat en contra de la unitat nacional". També ha retret al president del Govern pactar amb ETA i ha assegurat que els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2023 "depenen dels hereus dels terroristes".