El secretari d'organització de Cs, José Manuel Villegas, ha insistit aquest dilluns que "en cap cas" el seu partit facilitarà la investidura del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, com a president del govern espanyol, però s'ha obert a arribar-hi acords "quan tiri endavant el govern amb Podemos i els suports que li faltin" en qüestions com l'educació o "el tema de Catalunya".

Villegas també ha negat que Cs estigui negociant amb Vox la configuració de governs com els de Madrid i ha assegurat que la reunió que ahir van mantenir el líder de Cs a la comunitat, Ignacio Aguado, amb la cap de llista de Vox, Rocío Monasterio, "entra dins del que va marcar l'executiva" del partit taronja.

Ambdós dirigents madrilenys es van trobar diumenge sense anunciar-ho públicament però per a Villegas no es tracta d'una acostament sinó de "cortesia institucional". Ha defensat en roda de premsa que "no hi va haver cap tipus de negociació" i que, per tant, no contravé el veto aprovat pel partit contra Vox i Podemos. Per això, ha insistit a dir que la trobada d'Aguado i Monasterio va ser "una primera presa de contacte" i ha negat que es tractés la configuració de la Mesa de l'Assemblea de Madrid, que Cs vol que presideixi el seu diputat Juan Trinidad.

Crítiques de Valls a la reunió amb Vox

Preguntat per les crítiques de l'ex-primer ministre francès i regidor electe a Barcelona, Manuel Valls, a la reunió amb Vox, ha afirmat que l'edil barceloní "sap perfectament quines són les línies que ha marcat l'executiva de Cs" i que "pot estar perfectament tranquil". "Seguirem buscant els acords que beneficiïn els espanyols", ha afegit el dirigent taronja.