La líder de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona, María Luz Guilarte, ha acusat el govern d'Ada Colau i el de la Generalitat de "blanquejar els violents" que han causat aldarulls a Catalunya les darreres setmanes i de no fer costat als cossos policials.

Guilarte ha participat aquest dimarts en una protesta d'agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona al costat dels diputats electes al Parlament Nacho Martín Blanco i Matías Alonso. En declaracions a la premsa abans de la concentració, promoguda pel sindicat CSIF, la dirigent de Cs ha anunciat que promouran conjuntament amb el PP una sessió extraordinària de la Comissió de Seguretat al consistori.

Segons Guilarte, calen més recursos per a la Guàrdia Urbana davant dels episodis de "violència terrible" i ha denunciat que s'han reduït efectius i s'ha "criminalitzat" a la vegada que se l'ha deixat "sense mitjans per exercir la seva labor". Tot plegat, ha dit, mentre l'Ajuntament i el Govern "llancen crits a favor de tots aquells que volen sembrar el caos i fer revoltes a la ciutat".

 

Dimissió de Batlle

És per això que ha lamentat que la reunió d'ahir dilluns entre l'alcaldessa, Ada Colau, i el conseller d'Interior en funcions, Miquel Sàmper, ha arribat "12 dies tard". "El govern municipal ha trigat 12 dies a donar suport als cossos policials", ha criticat Guilarte, que ha assegurat que el suport de Colau s'ha produït perquè no fer-ho perjudicava la imatge de la batllessa. "És l'únic que preocupa la senyora Colau", ha afirmat.

La cap del partit taronja al consistori també ha deplorat que es desconvoqués la junta de seguretat local per part del tinent d'alcaldia Albert Batlle, i li ha exigit que es torni a convocar davant d'uns disturbis que generen la imatge d'una "ciutat sense llei" en què hi ha partits que "han donat cobertura" a la violència, ha afegit.

La protesta ha aplegat una trentena d'agents davant de les dependències de la Unitat de Reforç per a les Emergències i la Proximitat (UREP) de la Guàrdia Urbana i que, segons els mateixos manifestants, és el que abans es coneixia com a la unitat antiavalots. Els participants han proferit càntics contra Batlle i n'han exigit la dimissió.