A Ciutadans tampoc no li agrada la candidatura de Jordi Turull a la investidura. “Primer van proposar un fugit de la justícia, després un senyor que s’enfila als cotxes de la Guàrdia Civil i finalment Turull, que està imputat per malversació i acompanya els seus amiguets del 3%”, ha assegurat el seu portaveu Carlos Carrizosa aquest dimecres, després de la compareixença de Roger Torrent. “Catalunya es mereix un Govern sense corrupció”, ha arribat a dir.

Carrizosa es referia a una fotografia on acompanyava Oriol Pujol als jutjats. Però, a pregunta dels periodistes, s’ha vist obligat a rectificar, després que li hagin recordat que no hi ha ni judici ni sentència sobre el cas ITV, i que Turull no està investigat per cap tema de corrupció. Llavors ha matisat que Pujol és “investigat” per corrupció.

Per altra banda, Carrizosa ha tornat a tancar la porta a proposar Inés Arrimadas com a candidata a la investidura en la ronda de contactes que s’obrirà aquest dijous. “Malgrat que vam guanyar les eleccions, per una llei electoral injusta no hem pogut formar una majoria”, ha insistit. Ha anunciat que tenen audiència amb Torrent aquest dijous a la una del migdia.

PP: “Podria ser un president provisional”           

En la mateixa línia, el diputat del PP Santi Rodríguez ha expressat les seves reticències a la candidatura de Jordi Turull, que l’ha descrit com un “president de la Generalitat provisional”. Ha demanat al president de la cambra que “eviti proposar” un candidat “immers en causes judicials” que en el futur pugui veure’s impedit per exercir el càrrec.

En aquest sentit, Rodríguez ha recordat que hi ha fins a 59 diputats independentistes que no estan encausats, que estan “amb plenes capacitats en aquest moment i en el futur”. També ha retret un altre cop a Arrimadas que no faci el pas: “Ara ja no s’hi valen les excuses que no hi ha majoria. Tampoc no hi ha cap candidat en el costat independentista que tingui majoria”.

Finalment, Santi Rodríguez ha fet una petició a Torrent: que tingui en compte la Setmana Santa a l’hora de convocar el ple. Ja no tant pels diputats, sinó pels treballadors dels grups parlamentaris i de la mateixa cambra.

PSC: “No tenen els vots”

Per la seva part, la portaveu del PSC, Eva Granados, ha lamentat que hagin “perdut 24 hores per res”, per una decisió que ja sabien que es prendria. En aquest sentit, ha demanat a Roger Torrent que “deixi de fer intervencions de part” i convoqui el debat d’investidura com abans millor.                       

“L’exigua majoria independentista no té un pla de govern consensuat, ni un candidat de consens, ni els vots suficients”, ha assegurat la dirigent socialista. No obstant això, ha defensat que el debat d’investidura ha de servir per posar en marxa el termini de dos mesos fins a la dissolució automàtica de la cambra i la convocatòria de noves eleccions.

Sobre la decisió del Tribunal Constitucional aquest dilluns, Granados ha defensat que l’alt tribunal va admetre a tràmit el recurs d’empara presentat pels socialistes, i que s’haurà de pronunciar. “El que va dir ahir és que no adoptava les mesures cautelars que vam demanar”, ha precisat.