El Tribunal Constitucional ha rebutjat el recurs d’empara presentat pel PSC per forçar que comencin a córrer els terminis de la investidura. El recurs va ser presentat pels socialistes arran de l’ajornament del segon ple d’investidura convocat per Roger Torrent amb Jordi Sànchez com a candidat.

 

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va anunciar el recurs per a que el TC pogués valorar la possibilitat d'adoptar les mesures cautelars que permetessin "posar en marxa el rellotge o bé decideixi quin és el camí per fer-ho". És a dir, començar a comptar els terminis de la investidura que durien a la convocatòria automàtica de noves eleccions en cas de no prosperar cap investidura.

En concret, el Ple del Tribunal Constitucional ha rebutjat, per unanimitat, la pretensió del PSC de suspendre de manera cautelar la decisió amb la qual, el passat 9 de març, el President del Parlament de Catalunya va ajornar, per temps indeterminat, el Ple de investidura de Jordi Sánchez com a President de la Generalitat.

El PSC va realitzar aquesta petició en un escrit presentat el passat 12 de març dins del procés en el qual es tramita el recurs d'empara que aquest mateix partit havia presentat contra una decisió anterior de Roger Torrent, l'ajornament de la sessió d'investidura de Carles Puigdemont, el 30 de gener passat.

El PSC va demanar al TC que fixés un termini de temps dins el qual el Parlament hauria de celebrar un nou ple d'investidura, de manera que així s'iniciés el còmput dels dos mesos que la llei estableix per a dissoldre de forma anticipada la legislatura.

Aquest dimarts, el Constitucional ha decidit no prendre en consideració cap de les mesures cautelars sol·licitades pels socialistes.