Ciutadans no facilitarà un govern entre PSOE i Podemos. El president del partit, Albert Rivera, ha assegurat que amb els de Pablo Iglesias hi podrà arribar a acords concrets "però no hi governarem". Sobre la possibilitat d'abstenir-se, Rivera ha aclarit que aquesta opció no se la plantegen.

La crítica a les demandes dels podemistes ha estat contundent. Rivera, en una roda de premsa des de la seu del partit a Madrid, ha qualificat propostes com la del Ministeri de la Plurinacionalitat d'inacceptables, com també el que creu que ha estat "una passada de pilota" entre PP i PSOE per la investidura, que demostra "poca responsabilitat i poc sentit d'Estat".

Sí al constitucionalisme

Ciutadans desitjaria un tripartit entre ells, el PP i PSOE. "Qui creu que pot deixar de banda a una part de la societat espanyola s'equivoca", ha reivindicat, en referència a la negativa dels de Pedro Sánchez de tenir en compte els populars.

Sobre si un pas al costat de Rajoy facilitaria una entesa d'aquestes característiques, Rivera s'ha negat a contestar, al·legant que "no li faré les primàries a ningú, ni tan sols a qui no les té". Però ha assegurat que amb un acord d'esquerres "a Europa alguns temen que Espanya vagi cap al model grec".