Uniformats, en grup, amb la cara tapada, armats amb ganivets i cúters i amb nocturnitat, traïdoria i premeditació. Així actuen els escamots 'arrencallaços' que recorren Catalunya intentat esborrar del mapa tota al·lusió a la situació generada per l'existència de presos polítics.

Encara així, el president de Ciutadans, Albert Rivera, ha anunciat la seva intenció de demanar empara al Defensor del Poble -fent el salt al Síndic de Greuges- per als catalans que, segons la seva opinió, se senten "indefensos" per part del Govern d'Espanya a l'hora de retirar llaços grocs de la via pública.

Així ho ha expressat en una entrevista a RNE després que el líder unionista, en companyia de la presidenta del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, retirés ahir amb les seves pròpies mans símbols independentistes dels carrers d'Alella al·legant que no ho fan ni l'Executiu espanyol ni el Govern de la Generalitat i atribuís, a la tarda, a "infiltrats radicals" la violenta agressió a un càmera de Telemadrid en, paradoxalment, una concentració en contra de la violència.

"Estan indefensos els que per treure uns llaços són identificats per la policia (...) Hi ha una identificació per part dels Mossos d'Esquadra a ciutadans que no han fet res de dolent i fins i tot la Fiscalia de Catalunya ho està investigant. Els jutges han fet la seva feina, el defensor del poble ens rebrà avui i espero que el Govern rectifiqui en la seva postura perquè encara està a temps", ha sentenciat, en al·lusió a la identificació practicada fa unes setmanes a un escamot de catorze persones -entre els quals hi havia un membre de la Guàrdia Civil- després que veïns de diversos pobles de Terres de l'Ebre alertessin la policia que anaven de matinada, amb la cara tapada i armats amb ganivets pels carrers de diverses localitats.

Agesión d'un grup "aliè"

En la mateixa entrevista, Rivera, ha dit que l'agressor de la cambra de Telemadrid formava part d'un grup "aliè" a l'organització i que ho demostra el fet que tenen "identificat" que estava amb un grup de persones que també va amenaçar membres de Cs quan els deien que es fossin, inclòs un càrrec públic del partit. Segons ha explicat, s'han posada en contacte amb la cambra per transmetre-li el suport i condemnar l'agressió. El líder de Cs ha dit que "cap demòcrata no pot acceptar la violència" i ha contraposat l'actitud del seu partit amb l'actitud la de polítics i líders independentistes que, segons Rivera, "van fer mofa" de la dona agredida a la Ciutadella suposadament perquè treia llaços.