Ciutadans ha convocat d'imprevist un nou consell general el 29 de juliol per canviar els estatuts, tan sols dues setmanes després de l'anterior. Encara que aparentment en l'últim consell la formació havia donat per tancada la crisi generada per l'allau de dimissions, ara, la direcció ha informat d'aquesta nova convocatòria que abordarà la modificació dels estatuts i del reglament del consell general.

La situació interna segueix agitada ja que, des d'aleshores, s'han sumat noves dimissions, com la del portaveu autonòmic de les Balears, Xavier Pericay, i un dels fundadors de Ciutadans, que va dir que llançava la tovallola per falta de motivació per seguir endavant i tampoc no comparteix la manera, en què s'ha gestionat les diferències de criteri dins del partit. Un altre dels dirigents destacats, Francisco de la Torre, portaveu d'Hisenda en el Congrés, està també pensant-se la seva continuïtat en la formació taronja, en el seu cas per motivacions personals, que podrien estar relacionades amb una remodelació dins de l'equip econòmic del grup parlamentari.

A més, també s'havia convocat un altre consell, el proper 17 de juliol, per decidir si el partit es presenta a unes eventuals eleccions catalanes -que no estan convocades-, la qual cosa seria l'avantsala de la celebració de primàries a aquesta comunitat.