Davant el bloqueig de la formació de Govern provocat per la no publicació del nomenament dels consellers al DOGC, Ciutadans ha fet pinya amb el govern espanyol. Passant per sobre de la decisió de paralitzar aquest tràmit de Rajoy, el seu portaveu Fernando de Páramo ha criticat que el president Quim Torra “ha deixat molt clar quins són els seus plans”. Ha esquivat el debat sobre la legalitat del veto de l’Estat.

“S’ha escollit un antipresident, que fa tot el contrari del que ha de fer un president”, ha carregat Páramo, que ha lamentat que “Torra prefereix caos a Govern, procés a solucionar problemes i insults a respectar tots els ciutadans”. En aquest sentit li ha preguntat quan “tindrem les persones encarregades dels problemes dels catalans”, en comptes de continuar parlant del procés.

Per altra banda, com ja havia anunciat, Ciutadans ha presentat aquest dimecres un recurs contenciós-administratiu davant del TSJC per anul·lar la presa de possessió de Quim Torra. Des de la formació denuncien que no va prometre respectar el marc legal constitucional i estatutari.