El portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha assegurat que l'exili de Marta Rovira, que s'ha donat a conèixer aquest matí abans de la citació al Tribunal Suprem, és un "campi qui pugui" que demostra que el "procés està acabat" i que els independentistes "han perdut".

En aquest sentit, ha deixat anar: "mentre uns ho emboliquen i després fugen, qui paga els plats trencats són els autònoms, les famílies i els treballadors". Segons Carrizosa, Catalunya està "cada vegada més empobrida" i al parlament "ningú s'ocupa dels problemes" dels ciutadans. 

"El candidat a la Generalitat ha d'estar lliure"

En roda de premsa des del Parlament, i preguntat per si el grup de Ciutadans assistirà al ple en cas que el jutge del Tribunal Suprem declari presó incondicional per al candidat a la investidura, Jordi Turull, Carrizosa ha dit que compliran amb les seves obligacions parlamentàries però que "el candidat a la Generalitat ha de ser una persona lliure".

En aquest sentit, ha dit que si el jutge envia Turull a la presó i diu que no pot ser president, "farem el que diguin els jutges". 

Finalment, Carrizosa també ha explicat que portaran al Consell de Garanties Estatutàries la llei de la presidència i que en el ple previst pel 5 d'abril demanaran que el president Roger Torrent comparegui davant del ple perquè doni explicacions sobre el bloqueig de la investidura.