El cap de llista de Ciutadans al Parlament Europeu, Luis Garicano, considera una bona opció "votar Colau" per tal que Maragall no governi Barcelona. Garicano ha topat així amb el posicionament del president de Cs, Albert Rivera, que s'oposa a secundar els comuns.

Garicano ha compartit un article al compte de Twitter que ha acompanyat amb un missatge on se'l veu partidari de fer Ada Colau alcaldessa, encara que li sembli "una mala opció" i "una dolentíssima alcaldessa". 

El motiu que decanta la balança cap a la líder dels comuns a Barcelona és clar, en la seva opinió: "evitar un resultat encara pitjor, potser catastròfic, que els independentistes instrumentalitzin i destrossis Barcelona". 

El responsable d’economia de Ciutadans, Luis Garicano, ha ensopegat més d’una vegada a twitter. A tall d’exemple, l’abril del 2017 va comparar l'independentisme amb el nazisme, fa poc més d’un any va comparar el referèndum amb el tràfic d’heroïna i al maig de l’any anterior va fer mofa de la història de Catalunya

Justament avui, el candidat de Ciutadans a la comunitat de Madrid, Ignacio Aguado ha dit que "està descartat" que el seu partit permeti la investidura com a alcaldessa de la capital a Manuela Carmena, ja que el seu objectiu és que "no segueixi governant" i per això intentaran "formar govern amb el PP".