L’ofensiva de Ciutadans contra els llaços grocs no només no s’atura, sinó que s’incrementa, donant lloc a situacions paradoxals. Després de la compareixença inicial de la consellera Ester Capella aquest dimecres a la comissió de Justícia, on ha presentat una llei de memòria integral que eliminarà la simbologia franquista dels espais públics, la diputada Lorena Roldán ho ha aprofitat per reclamar al Govern que retiri la simbologia per l’alliberament dels presos polítics.

En aquest sentit, Lorenda Roldán ha fet referència a unes declaracions de Capella, que ha dit que els símbols franquistes “humilien els perdedors” de la Guerra Civil. Ha aprofitat aquestes paraules per etzibar a la consellera de Justícia que “comencin per retirar” els llaços grocs. “Els carrers, les platges i els espais públics no tenen per què tenir aquesta simbologia que no representa el conjunt dels catalans”, ha assegurat.

Les polítiques de memòria seran un dels "puntals" del Departament de Justícia durant aquesta legislatura. Així ho ha assegurat la consellera Ester Capella aquest dimecres en una compareixença a la comissió de Justícia del Parlament. “On no hi ha memòria, no hi ha justícia”, ha advertit la titular de Justícia. En aquest sentit, ha avançat que des del Govern impulsaran una llei integral de memòria democràtica, que entre altres coses preveurà l’eliminació de tots els símbols franquistes dels municipis catalans o la creació d’una comissió de la veritat.