Malestar a la seu madrilenya de Ciutadans amb Nacho Martín Blanco. La direcció espanyola del partit ha volgut traslladar aquest dilluns el seu “profund malestar i decepció” amb el canvi de jaquetes que ha fet qui fins no fa ni una setmana exercia com a portaveu dels taronges al Parlament. Segons l’actual capitania de Ciutadans, el pas de Martín Blanco al PP és un gest que duu a defensar la dissolució de la formació, enmig d’un debat intern al partit sobre com acabar-se d’enterrar, després que es decidís no presentar-se a les pròximes eleccions generals del 23-J.

Cadascú posa preu a la seva dignitat”, etziba la direcció aquest dilluns en un comunicat sobre la decisió presa per Nacho Martín Blanco. Cal tenir en compte que tòtems del partit han rebut en els darrers mesos ofertes del PP per saltar d’un vaixell a un altre, però alguns ho han rebutjat. Com és el cas de Begoña Villacís, que va mantenir-se fidel al partit i va presentar-se a les eleccions municipals de Madrid, patint una dura desfeta: passarà de ser vicealcaldessa de la capital espanyola a no tenir cap representació en l’ajuntament liderat per José Luis Martínez-Almeida. Nacho Martín Blanco, però, no és el primer portaveu parlamentari de Ciutadans que passa a les files del PP. L'any 2020, Lorena Roldán va obrir aquest camí.

Cal assenyalar que Nacho Martín Blanco ocupava un lloc molt important dins del partit. No només era una de les cares més visibles a Catalunya, sinó que a més era viceportaveu de l’executiva, a nivell estatal. I és més: fa dues setmanes va participar en la històrica reunió de la direcció de Ciutadans que va decidir si el partit es presentava o no a les eleccions generals del pròxim mes de juliol. Dies més tard, va anunciar que abandonava el vaixell, assegurant que era molt pessimista amb la “viabilitat” del partit. Posteriorment, s’ha sabut que anirà com a cap de llista del PP per Barcelona el 23-J.

En un comunicat, la direcció taronja retreu a Nacho Martín Blanco que no argumentés "res" en relació al fitxatge conegut no fa gaire quan va anunciar la seva baixa del partit. Ara, l’executiva de Ciutadans assegura “entendre millor” per què en el debat sobre la concurrència o no de la formació el 23-J “va defensar la dissolució del partit i del projecte polític”.

"Entenem que cadascú posa preu a la seva dignitat i compromís", afegeix el comunicat, abans de reafirmar que els membres de l'executiva taronja continuaran treballant, al costat dels càrrecs electes i l'afiliació, "per l'únic espai polític liberal que pot transformar Espanya". "Un projecte net, lliure i digne, conformat per persones que lluiten per l'interès general en comptes de la supervivència personal", sentencien.