Carlos Carrizosa, el líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya, ha afirmat que el seu partit donaria suport al PSC, si Salvador Illa presenta una moció de censura contra el president de la Generalitat, Pere Aragonès. Carrizosa ha deixat clar en una entrevista a TV3 que prefereix una Generalitat governada pel "PSC amb totes les seves carències que no pas el processisme continuador d'ERC". El líder de la formació taronja considera que s'han de convocar eleccions. Des de la perspectiva de Carrizosa aquest és el millor moment per uns nous comicis, ja que afirmar que cal aprofitar que "el processisme està fent implosió" per "obrir una nova etapa". "Han de canviar moltes coses", ha afirmat, assegurant que la via per aquest canvi passa per unes noves eleccions. 

El líder de Ciutadans a Catalunya es mostra optimista amb la perspectiva d'unes noves eleccions i ha afirmat que veu factible que s'hi configurin "majories alternatives". L'aposta de Carrizosa se sustenta en què, segons la seva anàlisi, la majoria de les abstencions d'eleccions anteriors eren constitucionalistes que en el nou context polític es tornarien a mobilitzar. Tot i aquesta anàlisi, les darreres enquestes no auguren un bon futur per la formació taronja.

Carrizosa ha mantingut una posició canviant sobre l'estat del procés. Primer ha assegurat: "està mort i no hauria hagut d'existir mai". Tanmateix, només uns minuts més tard ha matisat que "no ha mort en un sentit polític i institucional" i ha dit que mentre el Govern segueixi estant en mans de partits independentistes no haurà mort.

Illa insisteix en els pressupostos 

Malgrat les demandes de Carrizosa, Salvador Illa es mostra per ara poc interessat amb la moció de censura. Malgrat tot, això no el situa a prop d'Aragonès, a qui aquest dijous ha assenyalat com culpable del trencament del Govern amb Junts. El líder dels socialistes ha afirmat que actualment té la credibilitat en ERC "en suspens". 

Tot i tenir poca confiança, Illa ha insistit a dir que cal que hi hagi uns nous pressupostos en vigor el dia 1 de gener del 2023 i ha insistit que és responsabilitat d'Aragonès. El líder de l'oposició ha criticat que el nou Govern no deixa clar si vol comptar amb el seu suport per tirar endavant els comptes i ha demanat a Aragonès que "s'aclareixi". Sobre un avançament electoral, com desitja Carrizosa, Illa ha remarcat que tot i que les eleccions no li fan "por" perquè creu que li anirien "bé", ara no és moment de comicis. Finalment, ha retret a ERC i Junts que les hagin gestionat les seves desavinences "pensant en les eleccions".