La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, i la presidenta de la comissió de Cultura del Congrés dels Diputats, Marta Rivera, han registrat una iniciativa parlamentària per instar el govern espanyol a desenvolupar les accions necessàries per declarar el dia de Sant Jordi com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat en el marc de la Unesco. La proposta l’ha presentat el grup parlamentari de Ciudadanos al Congrés dels Diputats.

Doble discurs

Arrimadas ha lamentat que ahir mateix es debatés una proposta del seu grup a la comissió de cultura del Parlament que demanava exactament el mateix –que la Generalitat iniciés els tràmits perquè el dia de Sant Jordi fos declarat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat– i que JxSí, ERC, CSQP i CUP votessin en contra.  

“Ens ha sorprès tant, que la proposta que avui presentem a Madrid donava per fet que la Generalitat hi donaria suport. Però nosaltres seguirem demanant al govern català que deixi de banda els prejudicis ideològics i les confrontacions amb Espanya i se centri a obrir Catalunya al món”, ha afirmat des de Madrid.

El que no ha explicat Arrimadas és que la proposta de resolució que havia presentat C’s tenia tres punts. El primer demanava que, a partir d’aquest any, el “dia de la comunitat autònoma” fos el 23 d’abril i no l’11 de setembre.  

Ja fa temps que C’s, tal com va argumentar la diputada Susana Beltran a la comissió de cultura esmentada, defensa que el moviment independentista s’ha “apropiat” de l’11 de setembre i que això fa que molta gent no se senti identificada amb aquest dia. Un discurs que només comparteix el PP i que rebutja la resta de grups de la cambra catalana. I per això, ahir, van votar en contra de la proposta.