Ciutadans recorrerà davant el Tribunal Constitucional la delegació de vot del president Carles Puigdemont i el conseller Toni Comín. Així ho ha avançat la líder de la formació unionista, Inés Arrimadas, durant el ple d’aquest dimecres, després que la Mesa hagi tombat les peticions de reconsideració contra el vot delegat dels dirigents independentistes. Tots dos l'han exercit durant la sessió d'aquest dimecres.

“La delegació de vot no està pensada per als fugits de la justícia”, ha denunciat Inés Arrimadas, que ha anunciat que presentaran un recurs d’empara davant l’alt tribunal espanyol. Ha criticat el que considera un “ús partidista” del reglament del Parlament. “La Mesa del Parlament funciona més com el gabinet d’advocats dels fugits de la justícia”, ha insistit la dirigent del partit liberal.

Després que la Mesa acceptés aquest dimarts la delegació de vot de Comín, Arrimadas ja va instar el Govern espanyol a actuar. ““S’està posant la cambra al servei de dos fugits de la justícia, i la Moncloa no fa res, sinó que nosaltres estem liderant la resposta”, assegurava.