Després de confirmar que per a les eleccions del proper 12 de maig Ciutadans recuperarà el logo i els símbols del 2017 –el cor tribandera, el color taronja i el triangle-, la formació que liderarà Carlos Carrizosa ha fet públic el seu cartell de campanya. Ni rastre del rostre del seu candidat, el protagonisme és per al president a l'exili i candidat de Junts + Puigdemont per Catalunya, Carles Puigdemont, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. El cartell, que és del tradicional color taronja de Ciutadans porta escrita, en castellà, la paraula "detenlos" en majúscules i, l'ha difós el propi partit a través dels grups de whatsapp que té amb la premsa, on han precisat que el cartell s'ha fet amb intel·ligència artificial.

🗳️ Eleccions a Catalunya 2024: calendari, candidats i tota la informació

Ciutadans cartell puigdemont sánchez
Cartell de Ciutadans per a les eleccions del 12-M

La imatge és una encaixada de mans entre el president a l'exili i el president espanyol i es tracta d'un muntatge, ja que no és real i s'aprecia que els cossos de Puigdemont i Sánchez han estat retallats i enganxats. De fons es pot veure una estelada i a la cantonada de la dreta el hashtag amb la paraula "detenlos". El cap de campanya de la formació liberal, Jordi Cañas, ha assegurat que tot i que el cartell ha estat fet amb IA és "una realitat possible". L'eurodiputat de Ciutadans ha argumentat que cal "detenir-los" perquè "no tornin a donar un cop d'estat, a trair-nos amb una amnistia, perquè no s'atreveixin a convocar un altre referèndum il·legal que ens divideix".

Carrizosa amb el cartell de Ciutadans per al 12 M
Carrizosa amb el cartell de Ciutadans per al 12-M / Foto: ACN

"Una metàfora de continuïtat, de permanència, convicció i orgull"

La formació que lidera Carrizosa va explicar aquest dissabte que recuperen la simbologia de 2017, quan van guanyar les eleccions catalanes. "Aquest és el logo que ens ha acompanyat en moltes campanyes, en molts èxits i serà el que estigui a les paperetes de tot Catalunya", va anunciar el candidat de Cs. "Són els símbols associats als valors que representa Cs: la lleialtat, la valentia, la llibertat, la igualtat i la solidaritat entre tots els espanyols", va enumerar Carrizosa, que va assenyalar que la recuperació era una reivindicació de la militància per tornar a "l'essència del partit". "El logo és un missatge d'autoestima. Amb això vam treure 1.100.000 vots a Catalunya", va recordar el portaveu polític de Cs, Jordi Cañas.

"És una metàfora de continuïtat, de permanència, convicció i orgull", va continuar l'eurodiputat Cañas que serà l'encarregat de tancar la llista de Ciutadans a les eleccions catalanes i serà, també, el cap de campanya del partit. El partit considera que l'eurodiputat és "un ariet en la lluita" contra l'independentisme. "Ho va fer a Catalunya, fent front a la pitjor cara del nacionalisme, i ho ha fet a Europa denunciant els abusos que han comès els separatistes en aquesta dècada de procés", diu la formació.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!