Per terra, mar i aire. Amb una moció de censura al Parlament, a través de la Junta Electoral i ara, també, presentant una denúncia a la Fiscalia Superior de Catalunya contra el president de la Generalitat. Conscients que l'intent d'expulsar Quim Torra del Govern a partir de la moció de censura fracassarà aquest dilluns perquè compten només amb el suport d'un terç dels diputats, Ciutadans ha decidit activar un nou front, aquest judicial. 

Els de Rivera han citat la premsa aquest dimecres al matí al davant de la seu de la Fiscalia, a Barcelona, per anunciar que denunciaran el president, "per les notícies que no deixen d’aparèixer a la premsa sobre la investigació de l’Audiència Nacional" sobre els CDR empresonats. Així ho ha verbalitzat el seu portaveu a Catalunya, Carlos Carrizosa, que ha acusat Torra de ser "aquell que encén la metxa dels CDR". L'acompanyava l'exadvocat de l'Estat i ara membre de l'executiva de Cs, Edmundo Bal -precisament durant la seva etapa al capdavant de l'advocacia de l'Estat, va defensar amb fruïció el delicte de rebel·lió-. 

La intenció inicial del partit taronja era presentar ja avui la denúncia, però per qüestions tècniques no ho han pogut fer encara. Fonts de la formació expliquen que confien poder entrar l'escrit aquesta mateixa setmana. 

El precedent de la denúncia arxivada fa un any

Ara fa un any, quan el govern de Pedro Sánchez va decidir celebrar una reunió del consell de ministres a Barcelona, en el marc dels primers intents frustrats d'encetar un diàleg amb l'executiu català, Ciutadans ja va querellar-se contra el Govern. Llavors, la Fiscalia va optar per arxivar el cas, que ja denunciava que Torra animava a les mobilitzacions i no garantia les mesures de seguretat adequades. 

Aquesta vegada, Carrizosa creu que els nous indicis que connecten "la Generalitat amb els presumptes comandos terroristes" són prou sòlids com per obrir una nova investigació. 

El particular pols amb VOX

Cal emmarcar l'anunci de Ciutadans en la precampanya per a les eleccions del 10-N, específicament en el seu particular pols amb VOX. Només unes hores abans, el partit ultra ha presentat una denúncia criminal al Tribunal Suprem contra el president de la Generalitat en la qual demana que se'l detingui per conspiració per la rebel·lió. 

Durant la seva compareixença davant dels mitjans, Carrizosa ha volgut recordar que si Torra s'enfronta a un judici per desobediència, arran de la polèmica per la pancarta per la llibertat dels presos i exiliats del balcó de la Generalitat, és gràcies a un requeriment de Ciutadans a la Junta Electoral Central.