Ciutadans també té la seva trama civil i pretén ocupar espais més enllà del Parlament o dels ajuntaments. Un dels tentacles d'aquesta trama és "Arquitectos Unidos" la candidatura a l'Assemblea General del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, que encapçala Ricardo Gómez Val. Entre la resta de llistes els anomenen "la candidatura del 155". Per al deganat del Col·legi donaran suport a la llista de Ramon Torra, un càrrec de l'Àrea Metropolitana proper al PSC. 

La llista no s'amaga de res. Entre els noms hi figuren alguns dels que van demandar al Col·legi per donar suport al dret a decidir.

"Arquitectos Unidos" diuen ser "un grup d'arquitectes preocupats per l'ús polític del Col·legi d'Arquitectes, que actualment contravé la obligada neutralitat que qualsevol institució professional de col·legiació obligatòria ha de practicar".

El seu concepte de "neutralitat" és, diguem-ne, alternatiu.

La presentació de la cosa, el proppassat dia 27, la va moderar Sergio Fidalgo (director de El Catalán i membre del Grup Pi i Margall, que aplega molt majoritàriament periodistes unionistes), i hi van assistir en primera fila Mariano Gomà, expresident de Societat Civil Catalana, i els també arquitectes Óscar Tusquets i Sergio Sanz, tan neutral que és diputat al Parlament per Cs. 

També hi han donat suport explícit els eurodiputats Enrique Calvet i Teresa Giménez Barbat (res a veure amb l'arquitectura), i la catedràtica de Dret Constitucional, Teresa Freixes, tots tres de l'entorn de Cs.

L'eurodiputat Calvet, ex de UPyD (com Giménez), és conegut per haver demanat la il·legalització de PDeCAT, ERC i la CUP al govern espanyol per "colpistes". Amb la seva col·lega, Javier Nart (Cs) i Santiago Fisas (PP) també van sol·licitar a la Comissió Europea que anul·lés el registre de l'ANC i Sobirania i Justícia com a lobis europeus, perquè "promouen la separació d’una part de l’Estat espanyol" i això “incompleix els tractats europeus”. Fins ara no li (els) han fet cas.