L'eurodiputat del Parlament europeu Enrique Calvet, ex de UPyD, ha demanat la il·legalització de PDeCAT, ERC i la CUP. En una carta al director dels serveis jurídics de l'Estat, Eugenio López Álvarez, exigeix la prohibició d'aquestes formacions per acabar amb uns de suposats "atacs, gravíssims i intolerables" que afecten a la "regió espanyola de Catalunya i de la resta d'Espanya".

Calvet, que va formar part de les files de UPyD i que ara és independent, assegura en la seva missiva que Espanya ha viscut "un cop d'Estat" per part dels independentistes catalans. Amb un to agressiu i referint-se en tot moment als "partits colpistes", exposa: "Mai destruir la democràcia espanyola i establir un règim totalitari de base supremacista, trencant l'imperi de la llei i la nostra Constitució, va ser tan fàcil". Per si equiparar el moviment independentista amb una dictadura fos poc, l'eurodiputat mostra la seva satisfacció davant de l'empresonament del Govern.

Aplicar la llei de Partits

L'eurodiputat afirma que cal il·legalitzar els partits independentistes sota el paraigua de la llei de Partits Polítics. "Crec fermament que PDeCAT, ERC i la CUP fomenten l'ús de la violència i legitimen conductes que només porten a la desobediència i l'incompliment dels mandats legals i judicials".

Calvet considera l'aprovació de les lleis de desconnexió, la referèndum de l'1 d'octubre i la declaració d'independència són prou motius com per prohibir els partits, que acusa de "manipular" la població amb crides a "organitzar-se, rebel·lar-se i desobeir.

Comparteix grup amb el PDeCAT

Calvet forma part del mateix eurogrup parlamentari que el PDeCAT, l'Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa (ALDE), una cosa que l'eurodiputat no ha portat mai bé. De fet, el mes de setembre passat, Calvet va demanar l'expulsió del PDeCAT del grup també sota la premissa d'un cop d'Estat. Aquesta vegada ha anat un pas més enllà i ha traslladat la seva animadversió a Catalunya en un moment de màxima tensió entre els governs català i espanyol.