Ciutadans registrarà durant el dia d'avui una petició de compareixença del president del Parlament, Roger Torrent, davant el ple de la cambra. Així ho ha anunciat la líder de la formació liberal, Inés Arrimadas, en una roda de premsa aquest dilluns. Ho farà perquè “doni la cara” davant els set milions i mig de catalans. “Si ve al Parlament i diu la veritat, Catalunya es desbloqueja”, ha dit. Compten que la petició pugui abordar-se en la reunió de la Mesa d'aquest dimarts.

Segons ha explicat, han parlat amb la resta de grups parlamentaris de l'oposició -el PSC, Catalunya en Comú Podem i el PP- i a tots els ha semblat "raonable". Ha dit que esperen que "no posi excuses" a aquesta compareixença. “Qui té la clau per tornar a la normalitat és el senyor Torrent, ningú més”, ha sostingut.

Aquesta compareixença, ha defensat, serviria per a posar en marxa el compte enrere dels dos mesos. S'ha aferrat tant al dictamen del Consell d'Estat sobre la Comunitat de Madrid, quan va dir que la constatació que no hi havia majoria servia per activar el rellotge, com a l'informe dels lletrats de la cambra, que van dir que el president podia desbloquejar.

En aquest sentit, Arrimadas ha criticat que “ja no tenen ni tan sol l’excusa” d’Estrasburg, perquè han retirat el recurs “per evitar un ridícul espantós”. Ha denunciat que Torrent “es dedica a proposar gent que sap que no pot ser president”, perquè “no està buscant que sigui president”.

Arrimadas també ha replicat Xavier Garcia Albiol, que minuts abans li ha tornat a demanar que es presenti a la investidura per desbloquejar el rellotge i ha lamentat que no ho fa perquè “Rivera no li deixa”. En aquest sentit, la líder de Ciutadans ho ha descartat i s’ha limitat a respondre que amb aquestes paraules “només demostra com pensa el senyor Albiol o com funciona el seu partit, on els homes diuen a les dones el que han de fer”.