Ciutadans va amagar al Congrés dels Diputats que Andrés Betancor estava a sou del partit com a assessor del grup parlamentari quan el va proposar per ocupar una plaça de vocal de la Junta Electoral Central. El partit d’Inés Arrimadas va defensar que el catedràtic de dret administratiu de la Universitat Pompeu Fabra tenia el perfil idoni per formar part de l’òrgan administratiu que regula els processos electorals, segons informa avui eldiario.es.

Betancor entre el 2017 i el 2019 va compaginar la seva feina com a vocal de la JEC amb l’assessoria jurídica a Ciutadans, amb despatx propi al Congrés. Mai no va inhibir-se en decisions presentades pel partit que li pagava un sou, en especial les que anaven adreçades contra l’independentistes, com és el cas de la candidatura de Carles Puigdemont, Antoni Comín i Clara Ponsatí a les  eleccions europees, o contra el president Quim Torra pels llaços grocs.

Al Congrés

El representant de Ciutadans a la comissió de nomenament del Congrés, el diputat Miguel Rodríguez, va defensar el 2017 la candidatura de Betancor i obviar en tot moment que el catedràtic treballava per a Ciutadans. A l’examen que va passar al Congrés el 26 d’octubre del 2017, Betancor tampoc no va fer cap esment a la seva activitat a sou del partit, en aquell moment dirigit per Albert Rivera.

Durant la seva intervenció Betancor va assegurar que “mai he participat de la idea de l'ús alternatiu del dret, per tant, faig una interpretació lleial perquè, en definitiva, el que està en joc és alguna cosa que està molt per sobre del que puguin ser les meves opinions polítiques o la meva ideologia, que és el bon funcionament de l'Estat”.

Davant l’escàndol destapat sobre un dels seus antics vocals, la Junta Electoral Central ha apuntat que només prendran alguna decisió si es presenta una denúncia documentada, segons informa eldiario.es.

El president Quim Torra ja va anunciar ahir que presentaria una querella per suborn, prevaricació i delicte electoral contra Betancor i si s’escau els membres de la JEC. De la seva banda, Puigdemont té previst portar el cas davant la Justícia Europea. Es dona la circumstància que Ciutadans, que va intentar que no prosperés la seva candidatura al parlament Europeu, presideix la comissió que ha resoldre el seu suplicatori.